Mannen scheren lichaamshaar

Steeds meer mannen scheren lichaamshaar

Scheren van lichaamshaar is de laatste jaren steeds populairder geworden. De reden voor het scheren van lichaamshaar is bij 40% van de mannen vooral hygiëne. Daarmee wordt dan vooral het haar in de schaamstreek bedoelt. Dit onderzoek dat door een fabrikant van scheermesjes is gedaan onder 1000 mannen heeft ook de volgende resultaten laten zien. Naast het scheren van schaamhaar worden ook andere delen van het lichaam geschoren, 24% scheert zijn oksels en 15% gaat voor een gladde borst.

Uit het onderzoek is ook naar voren gekomen dat niet iedere man vindt dat zijn lichaamshaar geschoren moet worden. Een kwart van de ondervraagden vindt het onzin om lichaamshaar weg te scheren. “Het groeit er toch niet voor niks?” is een uitspraak die veel gehoord wordt bij mannen die hun lichaamshaar juist niet scheren. Ook niet alle vrouwen vinden dat mannen onthaard moeten worden. Nog steeds associëren veel vrouwen lichaamshaar met echte mannelijkheid.

Dat lichaamshaar steeds vaker geschoren wordt is duidelijk maar of het slechts een mode trend is of dat de mens gewoon steeds minder haar zal krijgen zoals dat al eerder door de evolutie bepaalt is zal de toekomst moeten leren.