Schaamhaar scheren leren

Schaamhaar scheren, zo doe je dat!

Je schaamhaar 'verwijderen' is tegenwoordig erg populair. Scheren is slechts een van de mogelijke methodes om dit te doen. Waxen, laseren of epileren (niet erg prettig) zijn andere methodes om lichaamsbeharing zoals schaamhaar te verwijderen. Scheren is de meest populaire methode, waarschijnlijk omdat het relatie goedkoop en pijnloos is en ook een zeer snelle, en eenvoudige manier is om je lichaamsbeharing te verwijderen.

Maar hoe kun je je schaamhaar nu het beste scheren? Daarvoor volgen hieronder een aantal nuttige tips!

De eerste keer scheren
Scheer je voor de eerste keer en heb je al aardig wat haar laten groeien dan kun je het beste beginnen met het kort knippen van je schaamhaar met een schaar. Daarna kun je overgaan tot het scheren met een scheermes.

Schaamhaar is uit!

Zo'n 20 jaar geleden was schaamhaar iets dat er bij hoorde. Niet veel mensen schoren zich, lichaamsbeharing was toen sowieso meer geaccepteerd. Tegenwoordig wordt er, vooral van de vrouwen, verwacht dat zij hun lichaamsbeharing keurig scheren, zo ook het schaamhaar. Zo'n tien jaar geleden waren subtiele figuurtjes in het schaamhaar nog wel 'hip' maar vandaag de dag is 'kaal' de trend.