Om scheerbultjes te voorkomen

Zo kun je scheerbultjes voorkomen.

Rode scheerbultjes zijn erg vervelend, je wilt ze daarom liever voorkomen dan behandelen. Gelukkig zijn er meerdere dingen die je kunt doen om scheerbultjes te voorkomen.

1. Een goede hygiëne
Een goede hygiëne is erg belangrijk wanneer je scheerbultjes na het scheren wilt voorkomen. Bacteriën en schimmels zijn namelijk meestal de oorzaak van scheerbultjes. Een goede hygiëne zorgt ervoor dat deze bacteriën en schimmels geen kans maken. Bij een goede hygiëne horen onder andere het dagelijks goed reinigen van de huid, waarbij ook het verwijderen van de make-up hoort. Naast de dagelijkse reiniging is het ook zinvol om de huid regelmatig, bijvoorbeeld eens per week te scrubben. Door te scrubben worden dode huidcellen verwijdert en wordt de huid extra grondig gereinigd.

Niet alleen een goede hygiëne van de huid is van belang maar ook een goede hygiëne van je scheermes. Spoel je scheermes na iedere haal goed af zodat er geen haartjes achterblijven in het scheermes die bij de volgende haal weer schade kunnen aanrichten. Reinig je scheermes ook goed na het scheren zodat het geen broedplaats wordt voor bacteriën en schimmels.

2. Gebruik een goed scheermes
Een goed scheermes is tevens van belang bij het voorkomen van scheerbultjes. Een goed scheermes is een scheermes met meerdere mesjes. De voorkeur gaat uit naar zoveel mogelijk mesjes, bijvoorbeeld 4 mesjes. Doordat een scheermes meerdere mesjes bevat worden meer haren per haal verwijderd waardoor het scheermes minder vaak over de huid hoeft te glijden en dus ook minder schade kan aanrichten.

Vervang je scheermes ook regelmatig! Een oud en bot scheermes kan veel schade aanrichten aan de huid. Bovendien blijven er bacteriën, schimmels en haartjes achter in de mesjes welke weer scheerbultjes kunnen veroorzaken. Met een glad scheermes bereik je tevens een gladder scheerresultaat. Vervang je scheermes ongeveer iedere 1-2 weken.

3. Scheer de juiste kant op
Wat ook echt van belang is voor een geschoren huid zonder scheerbultjes, is de juiste kant op scheren. Scheer altijd met de haargroei mee! Veel mensen scheren tegen de haargroei in omdat dit een gladder scheerresultaat zou opleveren, toch levert dit je vaak scheerbultjes op wat uiteindelijk een veel minder mooi eindresultaat geeft. Wie uiteindelijk de juiste scheermethode toepast zal ook wanneer hij of zij met de haargroei mee scheert, het mooiste eindresultaat bereiken.